Építési Piaci Prognózis 2022-2025 - FRISSÍTÉS

Megrendelhető az Építési Piaci Prognózis 2022-2025 frissítése

Megrendelhető az Építési Piaci Prognózis 2022-2025 frissítése

Mi a véleménye: növekszik, stagnál vagy csökken?
Elindult az idei adatgyűjtés az építőipar jövőjéről

zöldkapocs

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Építési Piaci Prognózis 2022-2025 - FRISSÍTÉS - másolat

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Ingatkab_plusz - másolat

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

webinarium

Webináriumok

Webináriumok

Webináriumok - Szerezzen hasznos tudásanyagot és továbbképzési pontokat!

Zold_Epites_Podcast

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

previous arrow
next arrow

Jövőkép az építőiparban

Számos ágazatban azonnal érződött a vírus és az ahhoz kapcsolódó megszorító intézkedések hatása. Az építőiparban is tapasztalható visszaesés, de ezek a negatív hatások fokozatosan jelennek meg.


Mit hoz 2021?

A siófoki székhelyű, ipari, mezőgazdasági csarnokok, valamint sport és szórakoztató létesítmények, hangárok építésével foglalkozó Frisomat ügyvezető igazgatója, Raport László beszélt arról, hogy a cégben hogyan élték meg a vírushelyzetet és milyen eredményekre számítanak.

A cégről fontos megemlíteni, hogy Bisnode tanúsítvánnyal rendelkezik. A nemzetközi cégminősítő a vállalkozások pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát mutatja egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. A Frisomat tehát a magyar cégek azon 9,82 százalékába tartozik, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, azaz rendelkeznek valamilyen Bisnode tanúsítvánnyal.

A koronavírus megjelenése
A Frisomat a tavaszi kijárási korlátozás idején kevéssé érezte a járványhelyzet hatásait. Néhány projekt ugyan eltolódott, de a megkezdett építkezések többségében folytatódtak. A szerelők egyáltalán nem álltak le, a cégnél folyamatos volt az érdeklődés. A magyar leányvállalat szerencsés helyzetben volt, ugyanakkor a szigorú intézkedések miatt Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban és Hollandiában volt, hogy a szerelőket ki sem engedték dolgozni – ezek az egészségvédelmi szigorítások költségoptimalizáló intézkedéseket eredményeztek.

 

Card image cap
Raport László

 

Raport László elmondása szerint egyelőre a második hullám sem hozott drasztikus változásokat. Továbbra sem kell elbocsátani senkit a cégtől, a munkálatok is a várt ütemben haladnak. A március környékén elhalasztott projektek építése továbbra sem kezdődött el, az ügyfelek közt megtalálható bútorüzletek, divatáruházak, építőipari cégek óvatosabban költekeznek. Ugyanakkor az érdeklődés, az árajánlatok kiküldése nem esett vissza, az értékesítés is jól teljesít, a szerelések is a tervezett ütemben haladnak.

A cégcsoport összességében jól teljesít, bár a járvány óvatosságra inti a cégvezetőket: jellemzővé vált a szoros költségfigyelés, az esetleges költségminimalizálás, de ez sehol sem volt olyan mértékű, hogy munkavállalóktól kelljen megválniuk.

frisomat dij cikk
Frisomat minden évben újabb díjjal büszkélkedhet. A sort idén az év csarnoka kitüntetés bővítette a gazdaságos, standard csarnokok kategóriában


Pozitív jövőben bízik Raport László. A vírust megelőző évek voltak a siófoki Frisomat számára a legeredményesebbek, várakozása szerint a következő években újra elérhetik a járvány előtti szintet. Vannak persze olyan befolyásoló tényezők, mint ez euro árfolyam, illetve az állami támogatások mértéke, hitelek feltételei, de a jelenlegi helyzet derűlátásra ad okot.

Több munka az eredményességért
Siófokról elmondható, hogy a már elindult építkezések folytatódtak. Bár a Balaton-partján is vannak olyan ágazathoz tartozó cégek (például autóipari), amelyek nehezebb helyzetbe kerültek, ez alól üdítő kivétel a mezőgazdaság, amely terményeire és termékeire folyamatosan szükség volt, és ez az ágazat is Frisomat számára is fontos: ugyan folyamatosan tolódik a portfólió a KKV szektor igényeit kielégítő csarnokok felé, a könnyűszerkezetes acélcsarnokokat gyártó cég számára a mezőgazdaság még ma is nagyon fontos felvevőpiac. Jó példa erre, hogy vírus időszaka alatt kezdte meg a cég egy baromtenyésztésre szakosodott partnerük harmadik 16×93m nagyságú csarnokának előkészítését Sármellék környékén. 

Kummer Dóra Válasz Online hírportál oldalára írt cikke

 

Gyorsmenü

Ez megy nálunk a Facebookon

Vegye fel a kapcsolatot Velünk!

Budaörs Office Park
Budaörs 2040, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6
Ügyfélkapcsolattartók +36 23 611-028
Irodavezetés és asszisztencia +36 23 611-029 
e-mail: iroda@buildmarketing.hu