Falfestménnyel vidámabb - Meglepetés az autista gyermekeket támogató intézményben

Az Integrált Autista Gyermekek Foglalkoztató Háza kívül és belül is megszépült – a fiatalok leg-nagyobb örömére. A biztonságot adó tető már adott, most pedig elkészült a mesés környezet is.

A táci intézmény célja az autista diákok részleges integrációja. A többségi tanulói közösségben eltöltött idejükön kívül rendelkezésükre áll a számukra kialakított autistabarát környezet.

Tac3

 


Tác Község Önkormányzata a 2017-es Várépítő pályázaton nyert a foglalkoztató ház felújításához több mint 650 ezer forint értékben CREATON tetőcserepet és százezer forint készpénzt a Colt Hungária Kft. felajánlásában. A munkálatokat az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) is segítette, a szakemberek ugyanis díjmentesen vállalták a beépítést. A beruházás már elkészült, idén ősszel pedig más kellemes meglepetés is érte az intézmény képviselőit.

Tac5
A Build Communication felajánlotta, hogy meglepi a gyermekeket egy falfestménnyel. A bájos, állat-figurákkal tarkított festményt a Gyermekkuckó művésze,
Girtl-Nagy Ágnes készítette el az őszi szünetben, így a pihenésből visszaérkező gyerekek megújult környezetben folytathatták a tanévet. A nemes felajánláshoz azzal járult hozzá az alkotó, hogy a megszokott napi díjánál kedvezőbb összegért vetette falra a mesebeli képes történetet.

Tac2
További információt a Colt képviseletében Csordás Zoltán tud adni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
az ÉMSZ-nél Szalai leventét keresheted:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 


Nyomtatás