HVG Ingatlan Plusz – idén is az Év háza egyik legjobbjával a borítón

A HVG Ingatlan Plusz idei őszi száma rendhagyó témái között – sok aktuális gazdasági és építészeti kérdés mellett – ismét bemutatta az Év háza pályázat legjobbjait, valamint az egyik különdíjas épületről cikk is került a lapba.

Az összeállításon túl a borítóra került a Xella Zöld ház különdíját elnyert üllő épület, amelyről a lapban cikk is megjelent. Az alkotók Sónicz Péter, Balogh Csaba, Deigner Ágnes, Sirokai Levente és Tatár Gönczi Orsolya.

A HVG Ingatlan Plusz 40 oldalon a covid hatásával a lakóparki fejlesztések, a lakáskiadás, az irodafejlesztések és a nyaralópiac kapcsán is foglalkozik. Áttekinti azt, ki mit vár az újabb 5%-os lakásáfától, és mennyivel drágul az építkezés a 2021. január 1-je után életbe lépő, közel nulla energiafelhasználást a családi házak számára előíró rendelet miatt. Rendhagyó témáink között – az Év háza pályázat és annak egyik nyertese, a formabontó családi ház bemutatásán túl áttekintjük hogyan szolgálják a közösségi kertek a közösségformálást, és beszélgetünk Budapest főépítészével és fő tájépítészével is.

Az Építési Piaci Prognózis néhány diagramján elemezheti a helyzetet tovább mindenki vérmérséklete szerint.

A lap megírásában közreműködtek Daczi Dóra és Kummer Dóra, felelős szerkesztő Rajki Diána. A lapot a HVG előfizetőknek szóló tematikus különszáma.

1200x800 kapacitasjatszmak


Nyomtatás