HÍREK

Újra Építési Piaci Prognózis

Már közel száz szakember kitöltötte a kérdőívet

2017. szeptember.

2017. november közepén kerül a megrendelők kezébe az országos Építési Piaci Prognózis, amelynek felállításához a szervezők várják az önkormányzatoknál, a kivitelezésben és a tervezés területén dolgozó szakemberek véleményét az általuk várt tendenciákról. A felmérés online kérdőívének kitöltése pár percet vesz igénybe, de jó néhány őszi rendezvényen ott lesz az Építési Piaci Prognózis kérdőíve.

TOVÁBB

Homlokzat 2020 – továbbképzés Dorogon

2017. május.

2017 tavaszán a tavaly őszihez hasonlóan nagy érdeklődés mellett zajlott a Baumit Kft. dorogi oktatótermébe szervezett, Homlokzat 2020 szakmai továbbképzésünk. Megbízónk célja, hogy a résztvevő építészek és kivitelezők, felelős műszaki vezetők a homlokzat felújítás, homlokzati hőszigetelés, műemlék felújítás témában a két továbbképzési napon egymástól különálló, önállóan is értékes, egymásra nem épülő témaköröket feldolgozva friss tudásra tegyenek szert

TOVÁBB

Bachl: Hőszigetelés mindenkinek

2017. május.

Ezzel a szlogennel indult 2017-ben a BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. újrapozícionálási kampánya. Az elsősorban fogyasztói célcsoportra írt tavaszi kampány a cég új szlogenjének bevezetése is volt egyúttal.

A kampány középpontjában az az elgondolás állt, hogy szinte nincs olyan élethelyzet vagy életkor, amikor a hőszigetelés ne játszhatna valamilyen módon szerepet az életünkben. Azaz mindenkinek van „dolga” hőszigeteléssel, mindenkinek van „sztorija” hőszigeteléssel, minden sztoriban ott van valahol a hőszigetelés

TOVÁBB

Várépítő nap a Kortárs Építészeti Központban

2017. március 22.

A tetőfelújításhoz, homlokzati hőszigeteléshez és homlokzatképzéshez, gépészeti felújításhoz és beltéri felújításokhoz igényelhető építőanyagokat és szolgáltatást 2017-ben 16 építőanyag gyártó cég adta össze mindösszesen nettó 16 millió Ft értékben. Tapasztalataink szerint egyre több segítségre szorulnak a pályázók már a termékek körének, minőségének és mennyiségének meghatározásában. Az idén harmadik alkalommal, a Kortárs Építészeti Központban megrendezett Várépítő napra az ország különböző pontjairól érkező, pályázni szándékozó intézmények, önkormányzatok képviselői a hasznos előadások mellett a cégek képviselőitől is kérdezhettek.

TOVÁBB

Segítsünk a Budapesti Korai Fejlesztő Központ felújításában!

2016. december 16.

Hamarosan életveszélyessé válhat a Budapesti Korai Fejlesztő Központ XI. kerületi épülete, ahol immár negyed évszázada a fejlődésükben veszélyeztetett csecsemők, fogyatékos kisgyermekek és családjaik számára nyújtanak komplex diagnosztikai és terápiás szolgáltatásokat. A terveket Vadász Bence irodája térítésmentes készítette el. A beruházás nyári megkezdéséhez az intézmény igazgatója, Czeizel Barbara és munkatársai megfeszített munkával igyekeznek összegyűjteni a minimum 200 millió forintot. Sajnos alig több mint 3 milliónál tartanak.

TOVÁBB

Építési Piaci Prognózis 2017: A februári frissítést előfizetőként kaphatják

2016. október 21.

Az Építőanyag Kereskedelmi Egyesület október 18-án tartotta II. Jövőkép Konferenciáját, ahol Varga Dénes, közgazdász, Építési Piaci Prognózis 2017. szerzője az elkészült tanulmány kapcsán tartott előadást. A Varga Dénes szakmai vezetésével, a Build-Communication Kft. megbízásából, két év után ismét elkészült tanulmány, bizonyos, kifejezetten az építőanyag gyártók számára fontos tendenciák kapcsán 2020-ig közös prognózist. Mindazok számára, akik a most elkészült 115 oldalas anyagot megrendelik, annak 2017. februári frissítése térítésmentesen jár.

TOVÁBB, MEGRENDELÉS

2 év után ismét készült Építési Piaci Prognózis
A tanulmány megvásárolható!

2016. szeptember 8.

• A lakásépítés lehet a növekedés motorja
• Fele olyan hosszú és fele olyan intenzív konjunktúra várható, mint 2001-2010 között
• Nyilvános bemutató és sajtótájékoztató 2016. szeptember 8-án

A 2016. évi őszi építési szezon elején került nyilvánosság elé az a hiánypótló tanulmány, amelyet évtizedeken át a DEM Iroda jegyzett, és amit az építőipar szereplői – gyártók, kereskedők, kivitelezők és az építőipar állami szereplői - használtak döntéseik megalapozásához. A tanulmány átfogó képet igyekszik festeni az építőipar tendenciáit, az azt meghatározó körülményeket illetően; 2017-re, és bizonyos témák esetén 2020-ig számszerű prognózist közöl; véleményt mond a lakáspolitikáról, és javaslatokat is tesz e témában.
Ami talán a legfontosabb: a növekedés motorjaként az elkövetkező években a lakásépítést emeli ki, de előrejelzése szerint a konjunktúra a korábbinál fele olyan hosszú és fele olyan erős lesz

TOVÁBB

Idén speciális témák a Frisomat szakmai továbbképzésén

2016. június 29.

2016. június 02-án már 4. alkalommal hívta a Frisomat szakmai továbbképzésre partnereit Budaörsre, a Build-Communication Kft. székhelyére. Idén az acélcsarnokok speciális felhasználási területeit vettük sorra az akkreditált programon.

TOVÁBB

Építőanyaggal segítenek a gyermekintézményeken

2016. június 10.

Rengeteg olyan oktatási intézmény van az országban, főleg vidéken, ahol tarthatatlan állapotok uralkodnak. Egy pályázat azonban már másfél évtizede segíti építőanyaggal az ilyen gyermekintézményeket és műemlékeket. Rajki Diána, a Várépítő pályázat létrehozója, valamint Ráday Mihály, a pályázat zsűrijének tagja, Kossuth-díjas alkotó beszélt a Mokkában. A Várépítő pályázatról beszélt a TV2 Mokka című műsorában Rajki Diána és Ráday Mihály zsűritag. A beszélgetés a linkre kattintva tekinthető meg.

VIDEÓ

Még soha ilyen kevés pályázat nem érkezett

Várépítő pályázat: 13 felajánló, 26 pályázó, 15 nyertes
„Az önkormányzatok autonómiájának megőrzése a demokrácia alapja”

2016. június 08.

2016-ben először fordult elő a Várépítő pályázat 15 éves történetében, hogy a legkelendőbb építőanyagot, a csemperagasztót nem tudta elosztani a zsűri. Ugyan idén is 15 nyertessel bővült azon intézmények köre, ahol a tervezett felújításhoz a Várépítőn nyert építőanyagokat is felhasználják, minden idők legkevesebb beadott pályázata is azt bizonyítja, az önkormányzatoknak nincs pénze az intézményi feltételek javítását szolgáló beruházásokra.

TOVÁBB

A régi és az új találkozásától a fémmel burkolt fémszobrász műhelyig

Fémlemezfedések az építészetben
A PREFA 2016. évi építész pályázatának eredményei

2016. május 24.

A Kortárs Építészeti Központban szakmai előadásokkal színesített díjátadón vehették át a díjaikat a PREFA által idén negyedszer meghirdetett „Fémlemezfedések az építészet-ben“ című országos versenypályázat legjobbjai. A gyakorló építészek kategóriájában az AS Építész Stúdió Kft. Erdőhorvátiban található saját építészirodájának felújítása kapta a fődíjat. Az építészhallgatók pályázatai közül pedig a Sághegyi Adél Laura pécsi fémszob-rász műhelyének terve aratott sikert.

TOVÁBB

PREFA Közönségszavazás!

2016. május 3.

A PREFA 2016. április 25. és május 15. között közönségszavazást hirdet, ahol a két kategóriában beérkezett, a Build-Communication Kft. Facebook oldalára feltöltött pályázatokra lehet szavazni like elküldésével.

TOVÁBB

Készül az Építési Piaci Prognózis

2016. február 25.

150 önkormányzat és 200 kivitelező szakember véleményét kérdezzük.

TOVÁBB

2 nap – 200 vendég – 22 díj

2016. január 15.

Idén 6. alkalommal a Creaton szokásos szakmai rendezvényeivel nyitottuk az új évet.

TOVÁBB

Karácsonyi ügyfélparti: „A mesétől a valóságig”

2015. december 7.

A mesét és a valóságot összefogó karácsonyi partival készültünk ügyfeleinknek és a sajtó képviselőinek decemberben, hagyományosan a La Bodegita étteremben Lajsz András koktéljaival!

TOVÁBB

Szakmai elismerés a Knauf Insulation „Te mire költenéd a rezsit” kampányunkért

2015. augusztus 18.

Három fődíj, 16 dobogós helyezés és két különdíj talált gazdára november 20-án este a Prizma Kreatív PR Díj átadóján. Ezek közül egyet, egy ezüst díjat, ügyfelünk a Knauf Insulation "Te mire költenéd a rezsit?" kampányunkért, a PR szakma legrangosabb versenyén, a Kreatív Prizmán, a legnépszerűbb, PR vezért integrált kampányok kategóriában pályázótársunkkal, a Premier Kommunikációs Irodával közösen vehettünk át.

Amire emellett nagyon büszkék vagyunk, hogy a Knauf Insulation nyerte el a versenyben Év Megbízója címet is, amelyet a zsűri azért a példamutató kockázatvállalásért ítélt a cégnek, amellyel a terméke felhasználásával vezetett kísérlet és annak nyílt kommunikációja mellett döntött.

A versenyre lezárt projektekkel lehetett nevezni, a PR vezérelt integrált kampány kategóriába több mint 14 pályázat érkezett, ebből 7 került rövidlistára s végül 2 projektet, köztük a mi kampányunkat ítéltek dobogósnak.

Az első, valós körülmények között lebonyolított energia- és rezsi-megtakarító összehasonlító kísérletről, annak eredményeiről és a köré szervezett kommunikációs kampányról további információ tovább olvasható.

TOVÁBB

Ügyfélparty a teraszon

2015. június 16.

Szezonzáró nyári teraszpartyra hívtuk ügyfeleinket 2015. júniusában, ahol a finom ételekről és italokról Laisz András, a magyar koktélkirály és csapata gondoskodott.

Nem csak a mi vendégeink, de környéken sokan élvezték a kellemes latin hangulatot teremtő kubai zenészek játékát.

Ilyen volt a VI. Építő Marketing Szeminárium

2014. november 15.

“Végre egy nap, amikor nem a reklámé, hanem a tényleges tudásé volt a főszerep!”
Szabados Zsuzsanna, Hörmann Hungária Kft. marketing munkatárs

Ilyen volt a VI. Építő Marketing Szeminárium

Ha a keresővel jóban akarsz lenni, gyárts minőségi tartalmat az online trében! – ez amondat szinte minden előadásban elhangzott, így akár a 2015. év online stratégiájának középpontjaként is definiálható.

TOVÁBB

„Örökség a jövőnek – jövő az örökségnek 2013-2014” Záró sajtótájékoztató a HAP Galériában

2014. október 25.

"Jövő az örökségnek – Örökség a jövőnek" címmel tavaly novemberben indított konferenciasorozaton, országszerte 11 helyszínen, mintegy ezer szakember vett részt, és mondhatta el véleményét magyar kulturális örökségvédelem ügyének, struktúrájának, aktuális helyzetének kapcsán. Az egész éves szakmai egyeztetés a szeptember végi balatonfüredi konferenciával zárult, amelyen részt vett Gustavo Araoz, az ICOMOS elnöke is.

Az eseménysort az NKA műemléki helyreállításait bemutató országjáró kiállítást tízezrek láthatták, amelynek utolsó helyszínének a HAP Galériában, október 22-én tartott sajtótájékoztató egyben a finisszázsa.

A sajtótájékoztatón a "Jövő az örökségnek – Örökség a jövőnek" rendezvénysorozat keretében készített összefoglaló dokumentumot Dr. Puskás Imre, a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára jelenlétében vette át az NKA illetékes kollégiuma, amelyet a dokumentum készítésének koordinátora, az ICOMOS MNB elnöke, Dr. Nagy Gergely adott át.

Szervezők:

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület, az Artifex Kiadó (a Metszet folyóirat kiadója) és a HAP Építésziroda – az NKA Építőművésszet és Örökségvédelem Kollégiumának támogatásával

TOVÁBB

A Várépítők Csodavárat építenek

2014. július 6.

Kísérjük végig együtt a Down Egyesület nyíregyházi integrációs központjának felújítását!

TOVÁBB

BUILD-COMMUNICATION KFT.


  • 2040 BUDAÖRS
  • LIGET UTCA 3/2.
  • TEL: (23) 611-028 - Ügyfélkapcsolattartók
  • (23) 611-029 - Irodavezetés és asszisztencia

Build-Communication Kft. Facebook oldal Build-Communication Kft. youtube csatorna